Екран са декоративном бамбусовом оградом – 50 оригиналних идеја

Недавно је бамбусов екран постао све популарнији. Са бамбусовом оградом не можете само раздвојити различите површине у башти или својој земљи од оних у околини. Ова врста ограде нуди могућност значајног побољшања изгледа куће тако што јој даје стилски изглед. У овом чланку ћете пронаћи информације о свим предностима вртне ограде израђене од бамбуса, што може послужити као сугестија да се одлучите за ову варијанту.

Много више од стилске декорације врта

бамбус оградаБаштенска ограда од бамбусаБамбоо ограда дизајн врта

Грид ограде израђене од бамбусовог вртног дизајна

Бамбоо оградакреативне идеје ограде дизајн ограде од бамбуса

класична бамбусова ограда

Баштенска декорација бамбусове ограде

Бамбусова ограда је много више од стилске декорације врта, јер гарантује савршену приватност ваше приватности. Бамбус може заправо доћи до висине преко 10 метара, што га чини идеалним ако не желите бесконачну ограду. Можете пронаћи бамбусове цеви различитих величина и пречника на тржишту, а лако би сте одабрали прави модел за вашу башту. Бамбус је такође веома пожељан у области производње намештаја, јер има три корисна својства - материјал је врло лаган, отпоран на мраз и отпоран на влагу. То чини бамбусовим оградама повољне цене и стварно лака заштита традиционалној дрвној и металној огради. Такве ограде су погодне за све врсте климе, јер се одупиру и топлоти и хладу.

1

Екран у башти са бамбусовом оградом

Бамбусова ограда као екран у башти

Дизајн бамбус ограде

Баштенска ограда од бамбуса

Мрежна ограда од бамбуса

Баштенска ограда од бамбусових креативних идеја

украсни бамбус ограђени занимљиви модел

украсна ограда од бамбуса

оригинал бамбоо ограде дизајн врта

Бамбус конструкције сматрају се стабилним и издржљивим, нарочито онима који су подупрти нерђајућим челиком. Ограда може бити изведена према димензијама купца или можете купити монтажне елементе који се могу наћи на тржишту. Међутим, у овом случају препоручује се професионални савет, тако да најбоље купујете делове у специјалној радњи. Постављање бамбусове ограде није компликовано и траје не више од једног дана. Ако желите сами да сами направите ограду, требало би да посветите пуно пажње - пилећи бамбусове цеви могу бити стварно досадне, јер се бамбус сматра дрвеним дрветом. Појединачне цеви могу се повезати заједно користећи жичану жицу - тако да бушилица није потребна.

Неопходна брига

Баштенска ограда од бамбуса

Ограда дизајна бамбусовог врта

Оригинални изглед бамбуса ограде

Бамбусова ограда украшавају врт

креативан врт бамбус ограда

тамна бамбусова ограда баштенска декорација

Бамбоо ограда оригиналног дизајна баште

Бамбоо ограда тамне баштенске декорације

Као и сви природни материјали који се користе на отвореном, бамбусовој огради треба редовно четкање. Можете задржати природну боју бамбуса употребом прозираног премаза или обојити ограду у сјајним бојама за још интересантнији ефекат - ово је дефинитивно питање укуса. Најважније, када купујете, не изаберете производе који су третирани хемијским средствима - такве ограде немају дуг живот.

Бамбоо ограда је такође еколошки прихватљива

тамна баштенска ограда од бамбуса

Декорација врта

Грид ограде бамбус

бамбус ограда

занимљив бамбус оградни дизајн врта

Најважнија предност бамбусових ограда јесте да су у односу на већину осталих вртних ограда у односу на животну средину. На примјер, за традиционалну дрвену ограду, дрвеће сече, које требају деценијама да се регенеришу. Бамбус као траба, с друге стране, може брзо порасти након што се одсече цеви. Због тога је избор бамбусове ограде решење за животно средство - успоравање шумарства шума.

Атрактиван и егзотичан изглед

Грид ограде бамбус

Бамбусова ограда светла декорација врта

ограђена ограда од бамбуса

Бамбоо ограда са занимљивим дизајном

атрактивна бамбусова ограда

Баштенски огртач бамбус

Дизајн баште идеје бамбус ограде

ниска бамбусова ограда са оригиналним дизајном

модерна баштенска ограда

Баштенска ограда од бамбусових креативних идеја

ограђена ограда од бамбуса

висока бамбусова ограда

Бамбоо идеје креативног дизајна

Баштенска бамбуска ограда

Бамбус се одликује атрактивним и егзотичним изгледом, а ограда од овог материјала пружа прилику да доведе азијски додир у својој башти. Временом, бамбус добија занимљиву сребрну нијансу, што га чини нарочито лијепим. Постоји преко 1060 врста бамбуса које можете изабрати, а конструкција ограде такође може бити различита - у зависности од ваших личних жеља. На мјестима са топлијим поднебљима чак је могуће изградити и живу, растуће бамбусову ограду, што би сигурно дало вашој башти јединствену атмосферу.

Шта још треба размотрити

Бамбус ограда класичан изглед

Ограда идеја бамбус дизајна

креативне идеје дизајн врта

бамбус ограда

Бамбусова ограда као екран у башти

Бамбоо ограда савремени дизајн

ниска мрежна ограда бамбус

Када је ријеч о бамбусовој огради, постоји само један велики недостатак који треба имати у виду - бамбус се сматра врло запаљивим материјалом. Ако је ограда у непосредној близини отворених огњишта, могућа је искрена варница - тако да постоји озбиљна опасност од пожара. Ова чињеница треба узети у обзир приликом одређивања положаја бамбусове ограде у вашој башти.

1