Speilbelysning på badet – 45 inspirerende eksempler

Speilbelysningen på badet er ikke bare en interessant aksent i interiøret. Nøyaktig på badet trenger du nok sterkt lys, slik at hverdagen og kroppsomsorgen ikke er et problem. Speilene med integrert belysning er svært moderne og gir badet ditt en skinnende atmosfære. Bli inspirert av våre forslag til vellykket speilbelysning!

Rollen av speilbelysning på badet

Speilbelysning badSpeilbelysning på badetopplyst badespeil

to opplyste speil bad

BaderomspeilbelysningBaderomspeil med integrert belysning

Speil vev med belysning bad

Baderomspeil med belysning

I mange bad er den eneste lyse kroppen et sentralt taklampe. Problemet er at noen ganger forstyrrende skygger kastes i ansiktet, noe som gjør hverdagen, for eksempel sminke, øyenbryn plukking eller barbering, mye vanskeligere. For å unngå dette, trenger du en vellykket speilbelysning på badet. Det sikrer at ansiktet ditt er opplyst så jevnt som mulig og uten skygger, og tillater alle aktiviteter, for hvilke god sikt er nødvendig.

1

Riktig lys for speilet på badet

integrert speilbelysning bad

originalt opplyst badespeil

Speilbelysning bad

Kreativt bad design to opplyste speil

Speilbelysning med vegglampe

integrert belysning badespeil

Sconces speilbelysning på badet

Belysning av speilet på badet

Det finnes forskjellige typer speilbelysning som kan brukes på badet. For eksempel anbefaler vi LED-belysningen, som ikke bare er veldig moderne, men også preget av høy energieffektivitet og holdbarhet. Et godt alternativ er også halogenlampene, da de gir en optimal fargegjengivelse, og gjør hudfargen naturlig. Hvis du velger speil med innebygd belysning, bør du være oppmerksom på at lyset er lyst nok - på badet trenger de ikke svak belysning, for eksempel soveromet. Og når det kommer til lysfarge, er det varmt hvitt det beste alternativet.

Integrert belysning eller vegglys?

Halogen lampespeilbelysning

Halogen belysning badespeil

Baderomspeil med LED-belysning

LED belysning badespeil

Vegglamper speilbelysning bad

Baderomspeil med vegglampe

stort badespeil med integrert belysning

moderne badespeil med integrert belysning

Speilbelysning på badet

integrert speilbelysning

stort opplyst speil bad

Når det gjelder speilbelysning, har du to alternativer - enten kjøp et speil som allerede støtter belysningen, eller velg en kombinasjon av speil pluss matchende lys. Og hvilket alternativ er bedre? Speilene med integrert belysning er mer kompakte fordi de tar opp mindre plass, men lysstyrken kan noen ganger være utilstrekkelig. Hvis du har bestemt deg for å kjøpe speil og lys separat, trenger du mer plass, men du kan sette vakre aksenter med speillysene, og i de fleste tilfeller er de mye lysere enn integrerte lys. For små bad er et speilskap med LED-belysning også et godt alternativ.

Finne den ideelle posisjonen

Speilbelysning bad

Speil med LED-belysning

Speil med integrert belysning

Speil med belysning bad

Baderomsdesign speilbelysning

Baderomspeil med integrert belysning

Det er spesielt viktig å finne den perfekte posisjonen for speilbelysningen. Du kan velge allroundbelysning, som det er i kunstnerens omklædningsrom, eller plasser lysene horisontalt på speilet på badet. Det ville også være en funksjonell løsning hvis lysene er plassert til høyre og venstre for speilet, så vel som om de er festet direkte til sin øvre kant. Det viktigste er å jevne speilet overflaten jevnt, aldri bare fra den ene siden. Det anbefales ikke å skinne speilet inn i det fordi det kan forårsake øye smerte. Hengende taklampe over det er heller ikke en god løsning, fordi det gjør at du ser eldre ut og fargegjengivelsen er ikke bra.

Bestem riktig høyde

original speil belysning

Speilbelysning bad

Speilet bad allround belysning

Baderomspeil belysning ideer og inspirasjon

Sconces som speilbelysning bad

Baderomspeil belysning ideer og inspirasjon

Baderomsdesign speilbelysning

Når det gjelder vellykket speilbelysning, er høyden på den lette kroppen også viktig. Det avhenger av din vekst. Hvis lysene er montert til høyre og venstre for speilet, bør senteret være godt i øyehøyde. En lett kropp plassert over speilet bør plasseres ca 10 centimeter over hodet ditt. På denne måten vil belysningen være hyggelig ved å gjøre ansiktet ditt ser naturlig ut.

Viktig: beskyttelse mot fuktighet

opplyst speil bad

Baderomspeilbelysning

integrert belysning badespeil

opplyst speilbad

Speilskap med integrert lysbad

Det er spesielt viktig å kontrollere om den valgte speilbelysningen på badet er tilstrekkelig beskyttet mot fuktighet. Ideelt sett bør lysene fjernes fra dusjen eller badekaret nok. Men hvis dette ikke er mulig, er det viktig å være oppmerksom på typen armatur - hvis den er nærmere enn 60 centimeter og under en høyde på 2,5 meter fra kanten av badekaret eller dusjen, trenger du IP44-beskyttelse. Selvfølgelig vil de finne i beskrivelsen av hver lampe detaljert informasjon om den.

1