5 Clematis varianter for en vakker hage design

5 Clematis varianter for en vakker hage design

Clematis er en av de mest populære klatring planter som finnes i nesten alle hager. Det er over 300 forskjellige varianter av Clematis, hvor flotte blomster kan gjøre hagen mer vakker fra vår til høst. I denne artikkelen finner du en liste som kan hjelpe deg med å finne riktig belastning for din hage eller balkong uten problemer.

Nydelige clematis varianter for hver sesong

Clematis lettpleie klatring planteroriginal hage design Clematis klatring planterClematis lettpleie varianter

Clematis varianter

lettpleie plantearter Clematislettpleie Clematis varianter

Clematis mørk lilla blomstret

Clematis, også kalt grapevine, er en robust blomstrende klatrer som kan slange opp på fasader eller rundt trær og pergolaer. De vakre blomster og de få lunder planten trenger, gjør dem spesielt attraktive og populære av mange. De enkelte Clematis varianter avviger sterkt fra hverandre - det er store og småblomstrede, eviggrønne, tidlige eller senblomstrende ... Alle er preget av sin lange blomstringstid, robusthet og attraktiv blomstring i nesten alle farger. Det er fire forskjellige klaser av clematis-varianter - høstblomster, vårblomster, ville arter og hybrider som kombinerer forskjellige egenskaper hos de tre andre gruppene. Den beste plantetiden for Clematis er på våren eller i månedene august og september. Ideelt for anlegget er et sted hvor den kan ha "foten" i skyggen og "hodet" i solen. Clematis trenger ingen spesiell omsorg, unntatt vanlig kutting. Hagen din ville sikkert se nydelig hvis du velger en kombinasjon av tidlig og sen blomstrende Clematis-varianter.

Clematis Parisienne

Clematis varianter Parisienne

1

Clematis Parisienne lilla

lettpleie Clematis varianter Clematis Parisienne

Clematis Parisienne

Enkeltpleie klatring planter Clematis Parisienne

Clematis Parisienne delikat lilla blomstring

Clematis Parisienne fantastiske store blomster

Hage design Clematis varianter

Clematis parisienne klatring planter

En multi-blomstret variasjon som ser nydelig ut er Clematis Parisienne. Dette er også en av de nyeste stammene presentert av oppdretter Raymond Evision for første gang i 2005 på British Chelsea Flower Show. Denne hybrid er preget av sine vakre lilla blomster og mørkegrønne løvverk. Anlegget når ikke en høyde på mer enn 1 meter, noe som gjør det ideelt ikke bare for hagen, men også for en planter på terrassen eller på balkongen. Clematis Parisienne blomstrer to ganger i året - tidlig på sommeren og deretter på sensommeren eller høsten. Denne planten er ikke krevende i det hele tatt, og liker full sol til delvis skygge.

Clematis arabella

Clematis varianter Arabella

Clematis arabella som groundcover clematis varianter

Clematis arabella

Clematis Arabella lilla blomstret

Clematis arabella

En annen effektiv variant er Clematis Arabella, som er mer blomstrende enn de andre Clematis-varianter. Clematis Arabella tilhører gruppen av blomstrende Clematis planter og preges av lang blomstringstid - nesten 4 måneder. Denne planten trenger ingen spesiell omsorg og er virkelig solid. Den er perfekt som grunnbelegg og kan også være spesielt godt kombinert med andre blomstrende planter, som roser eller busker.

Clematis Daniel Deronda

Clematis varianter Daniel Deronda

Enkeltpleie klatring planter

Robuste Clematis varianter Daniel Deronda

Clematis Daniel Deronda

Clematis med blå-violett blomstert utvalg Daniel Deronda

Daniel Deronda Clematis varianter

Clematis Daniel Deronda delikat mørkblå blomster

En av de vanligste varianter av Clematis er Clematis Daniel Deronda. Denne planten imponerer med sine delikate dype blå blomster og mørkegrønne løvverk. Clematis Daniel Deroda når normalt en høyde på ca 2,5 meter og en blomstringsstørrelse på rundt 16 centimeter i diameter. Denne imponerende klatringsanlegget liker å ha direkte sollys og en godt drenert jord. Det er også hardt, som gjør det perfekt ikke bare for hagen, men også for planting av balkongen.

Clematis Betty Corning

Clematis Betty Corning delikat lilla blomstring

Clematis varianter Betty Corning

Clematis varianter Betty Corning

lett pleie Clematis varianter Betty Corning

Hage design Clematis varianter Betty Corning

Clematis Betty Corning klokkeformede blomster

Clematis Betty Corning ble oppkalt etter kona til Erastus Corning II fordi hun skjedde å oppdage denne flotte planten. Dette skjedde i hagen til hennes hjem i Albany, New York, da hun flyttet der som en brud. Betty Corning anerkjente de fantastiske egenskapene til disse klatrere og sørget for reproduksjon og markedsføring. Dette er faktisk en naturlig hybrid mellom to Clematis-varianter, som er preget av sine delikate klokkeformede blomster. De vises om våren, og deres skjønnhet kan gi hagen et attraktivt utseende.

Clematis Jackmanii

Delikate lilla blomstrende Clematis varianter Clematis jackmanii

Clematis Jackmanii

Clematis varianter Jackmanii

Clematis Jackmanii og Clematis Blue Angel

Lilla-blomstret Clematis jackmanii

Clematis Jackmanii dypblå blomstring

For mange gartnere er Clematis Jackmanii det beste Clematis-sortimentet man kan ønske seg. Denne planten er super lett å ta vare på, ikke utsatt for sykdom og imponerer med sine eksepsjonelt store mørke lilla blomster som kommer fram tidlig på sommeren. Det vokser også veldig fort og kan nå en høyde på ca 10 meter.

1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

23 + = 30

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map