40 савремених идеја за зидове у дневној соби

Желите ли обновити дневну собу и дати свеж и елегантан изглед? Затим прочитајте овај чланак! Ево 40 одличних идеја за зидове у дневној соби, што може бити од велике помоћи! Такође вам показујемо неколико успешних комбинација боја које су тренутно у великој мјери. Уживајте у читању!

Модерне зидне боје Идеје и успешне комбинације боја за дневни боравак

Зидне боје идеју турска плава дневна собаИдеје о зидном сликању дневне собеДизајн зидних идеја дизајна

Унутрашњост Дневне собе модерне зидне пастелне нијансе

Зидне боје идеје дневне собе пастелне нијансе шарене узоркеНамештај модерна дневна соба зидна боја светло плава

Зидне боје палета креативне идеје зидни дизајн дневни боравак

Дневни боравак боје боје боје чоколаде браон

Тренд боје 2017 дизајн зида дневна соба бијеле розе

1

Зидна боја дневна соба модерна светло плава сива наранџаста

Дневна соба је често највећа просторија у стану и испуњава више функција истовремено - не трошите удобан вечери гледајући телевизију, организује журке и позива госте. Дневна соба је често и благоваона или чак чајна кухиња - у овом случају се говори о тзв. "Кухињи". Из свих ових разлога, боја ове просторије представља изазов. Боје играју важнију улогу него што мислите. Можете увећати или соба изгледа мања, да светлије или тамније, а имају снажан утицај на људско расположење - ова чињеница је научно нацхгевисен већ познатих психолога. И на крају, али не и шема боја је такође важно за холистички поглед на дневној соби - ако је у складу са успостављањем, резултат је елегантан, складан подешавање соба. Модерне зидне боје које ћете наћи на овом посту могу се користити као пример приликом реновирања ваше дневне собе. У наставку су наведени савети који ће вам помоћи у овом задатку. Надамо се да ћете уживати у нашим сугестијама!

Идеје за дизајн зидова - дневна соба

Тренд Боје 2017 Зидно зелено Жуто Наранџасто

прелепа жива зидна боја

Дизајн зидова Идеје Дневна соба Боја Светло плава

Дневна соба зидна боја чоколада смеђа

Тренд боје 2017 Зид дизајн жута сива

Зид дизајн идеална дневна соба деликатне пастелне нијансе

Боје дизајн зида дневна соба чоколадно смеђа

Зидне боје дневна соба нагласка зид црвена

Зид дизајн дневна соба жута и сива

Опремање дневне собе Сцандинавски стил неутрална боја

Како креирате савршени дизајн боје у дневној соби? Требали бисте следити нека јасна правила да бисте добили жељени резултат! Прво треба да узмете у обзир услове простора. Да ли је дневна соба пространа или прилично мала? Мање дневне собе могу имати користи само од топлих нијанси као што су жуто, розе и наранџасте, а веће вам омогућавају да користите тамније боје зида како бисте визуелно смањили простор. Успјешне комбинације боја у овом случају су, на пример, љубичаста и чоколада смеђа, тамно плава и сива или бордо и антрацит. Услови освјетљења у просторији такођер су кључни. Ако је ваша дневна соба окренута према југу или западу и поплављена сунчевим зрацима цео дан, не препоручује се да зидови буду сјајно жуте боје. У том случају, боље је бојити зид преко прозора у мрачну акценту боје по вашем избору. И обрнуто - у тамнијим дневним собама, на пример према северу, можете изабрати светлу боју као што је наранџасто, црвено или азурно плаво. Акентни зидови су такође прави врхунац у соби, тако да можете имати користи само ако ставите ту идеју у вашу дневну собу.

Идеје за зидне боје и корисни савети за савршену колорну шему дневне собе

Идеје за дневне собе зидни дизајн неутрални

Унутрашња дневна соба егзотична боја неутрална боја зида

Зидне боје замишљене су боје пастелних боја

Боје зидова Палетне идеје Дневна соба Тамно сива

Дневна соба боје геометријски образац зида

Тренд боје 2017 дизајн зидова коралне боје

Тренд боје 2017 лаванде мете зелене дневне собе дизајн идеје

Зидне декорације Идеје Дневна соба Зидне боје Бијело наранџаста

прекрасан живи зид боје чоколада смеђа модерна дневна соба

Посебно важни за дизајн боје дневне собе су намјештај и стил намјештаја. Да бисте добили савремени и стилски резултат, требало би да се одлучите за шему боја у којој се декор хармонизује са дизајном зида. Ако имате намештај у богатим нијансама - на пример, удобан тапацирани кауч у жутој боји, можете користити зидове нагласка како бисте их боље искористили. То значи, на пример, да боје стоји иза вашег жутог софа у зеленој боји. Жута и зелена, као и зелена и наранџаста су заправо врло трендовске и веселе комбинације боја које би створиле пријатну атмосферу у вашој дневној соби. У овом тренутку, деликатне пастеле и нијансе песка су у потпуној замаху. Имају суптилан и изразит умирујући ефекат. Поред тога, пастелне боје могу се комбиновати са скоро свим осталим нијансама и стварају савршену позадину за маштовита дизајна у дневној соби. У последње време, комбинација мете зелене и лаванде посебно је кука, што унутрашњости даје унутрашњост. Требали бисте такође бити свјесни да неки стилови дизајна ентеријера захтијевају специфичан дизајн боја - у скандинавском стилу, на примјер, неутралне зидне боје су неопходне. Ако тражите професионални резултат, најбоље је тражити савјет од дизајнера ентеријера.

Зидне боје Идеје Дневна соба Бијеле розе нагласак

Терраццота боја зидни дневни боравак

Терраццота боја дневне собе огњиште сиво дрвене плоче

Боја Бордеаук декорација зидова дневне собе

Дизајн идеје дизајна плаве боје

Зидне боје идеје дневна соба нагласка зид берри црвена

Боје на зиду Идеје Дневна соба са трпезаријом Површина боје песка

Боје зидни дневни боравак пастелне нијансе

Зидне боје зелене и бијеле дневне собе

Дизајн зида Дневна соба чоколадне боје

1