Сечење лаванде: важни савети за негу лепе ароматичне биљке

Лаванда је мирисна биљка која је релативно лагана за негу и може улепшати било коју башту са својим деликатним љубичастим цветовима. Грм је заправо из Медитерана (њене земље су Италија и Француска), неосетљиво на хладно и изузетно издржљиво - до 20 година. Ево како сјечити лаванду, тако да може оптимално расти и добити друге корисне савете о неги. Уживајте у читању!

Лаванда је у очима у башти

Лаванда нежне цвијеће у љубичастој бојиЛавендер поље магични изгледЛаванда ароматична биљка биљке

Биљна лаванда у врту

Лаванда у саветима за негу баштеЛаванда у уређењу врта

Лаванда смањила корисне савете

правилно одрежите лаванду

Лаванда смањила практичне савете

1

Лаванда је прождрла магичан изглед

Лаванда као баштенска биљка ужива велику популарност широм Европе због своје неприлике и пријатног мириса. Достиже висину од око 30 до 60 центиметара и увек изгледа магично - било сам, или као пратилац других биљки - на пример, руже. Лаванда је заправо биљка која воли сунце и која више воли суву, сиромашно земљиште - тако да се не би требало оплођивати. Идеална локација за ову чврсту биљку би требало да буде окренута према југу и истовремено заштићена од ветра.

Сечење лаванде - практични савети

нежне цвијеће лаванде

Руже и лаванда

креативне идеје дизајн баште лаванда

Инструкције за смањивање лаванде

Лавена је неопходна брига у башти

Зашто би требало да исечете лаванду? Ако грмље остане непрекидно већ неколико година, губи свој компактан облик и почиње да лигнифи одоздо. Ако први пут сјечите своју лаванду, требало би да узмете у обзир време када сте га засадили. На пример, ако сте посадили грмље у пролеће, мора се смањити најкасније у августу. Ако имате неколико година лаванде, морате га двапут рећи - пожељно у месецима априла и августа. Биљка треба у принципу да се смањи, веома кратка, али бити пажљива, да не претерује. Најбоље је да равномјерно исечите лаванду преко уског грмља - ово је тзв.

Стари лавандни грмље "помлади"

Исеците лаванду

Лавена грла у саветима за негу баште

Лавена грмље у винарском стилу саксије

деликатно цвеће лаванде

Лавендер фловербед

Стари лавандни грмље са лигнифицираним главним пуцима понекад се може спасити - с јаким резом подмлађивања. За ово радикално обрезивање, изаберите месеци јуна и јула и имате шансе за успех!

1