Биљке за пењање биљке: савети за негу фантастичне баште

Руже стварају елегантан и романтичан изглед у сваком врту. Али ако стварно желите да живите у замку, изаберите плезалне руже. Користе се за перголе, ограде, зидове или капије, а зашто не за рушевину? Да бисте ви дуго уживали у цвећу, прочитајте наше корисне савете о неги. Уживајте у нашој фасцинантној галерији слика!

Изаберите право место за своје биљке за пењање

Плезање руже биљке две бојеИзаберите сунчану и топлу локацију за своје руже. Препоручујемо склониште, али ако га немате, не брините, неки вјетар неће повредити цвијеће ако их добро поправите. Међутим, локација не мора бити на сјенчаним зидовима, тако да руже формирају неколико цвјетова. Сунчано место такође није опција, пошто светло оштети на доњем делу листова. Делимично осенчено место је савршен избор!

Када и како треба да посадите плезалне руже?

Пењање руже биљке златне звездеПрави тренутак за постављање плезалних ружа је време без мраза у периоду од октобра до децембра. Пожељно је постављање прољећа од марта до маја. Пењаће руже ће на јесен створити нове коријене и биће јаке следеће прољеће. Када садите ове руже, оставите мало простора да се корени шире. Доста је једног метра. Али ако желите да поставите две плезалне руже, довољно је само растојање од 80 центиметара.

Прави сечење

Сечење биљке за пењање

Ваше пењање руже се смањује један до три пута годишње. Крез утиче на раст и бујност цвета. Цвјетнији пењући руже су се смањили након првог цвјетног цвијећа. На тај начин уживајте у другом цветању крајем лета. Једном годишње цвјетне руже могу се сјечити само у прољеће када је потребно. Генерално, сезона када треба да исечете плезалне руже је пролеће. Након резања, ђубрење такође игра важну улогу. Ово морате учинити једном пролеће, јер у овом тренутку руже имају највише потреба за храњивим састојцима.

Плезање руже и клематис заједно за рај врта 

Пењући биљке руже са клематисом

Пењање руже биљкеПењање ружа биљке за ограду

1

Пењање руже биљке за врт

Пењање роза биљних врста

Пењање руже биљке

Пењање руже биљке жуто

Пењање руже биљке црвене

Идеја фабрике пењања ружа

Пењање ружа биљке у башти

Пењање руже биљка наранџаста

Пењање ружа биљке брига

Пењање ружа биљке брига

Пењање ружа биљке савети за негу

Роже за пењање порасле су

Пењући биљке руже су порасле луком

Плезање руже Плант Росебовс

Пењање руже биљке црвене

Пењући руже биљке савјета

Пењући руже биљке ружичасте

Пењање руже биљке испред куће

Пењање руже биљке жуто

Пењање руже биљке

1