Живети као Хобит: Изградња Еко куће

Шта треба да живите срећно? Изградите модерне палате или живите еколошки пријатељски? Нажалост, високе зграде и луксузни начин живота су избор већине људи. Али да ли знате да природна градња и живот могу бити тако луксузни као хобити? Са еко-кућом!

Шта је еко кућа?

Сами градите еко кућуУ ствари, појам еко кућа још није јасно дефинисан. У принципу, то је кућа изграђена од природних материјала. Али ово може бити и монтажна кућа од дрвета. Шта је посебно и другачије у овој кући? Еколошка градња не значи само грађевински материјал. Процес почиње са зидовима и завршава се на снабдевање грејања и струје, а њему је тајна Окохаусерн. Нешто друго је важно у изградњи - материјали морају долазити из куће, па спашавате транспорт. Разлог уопште није трошак, већ заштита животне средине. Сваки корак у изградњи мора бити еколошки прихватљив. Да вас учинимо још јаснијим, хајде да вам дамо пример - Окохаус Арцхе у Франкфурту. 

Који материјал се користи за изградњу еколошки прихватљиве куће?

Који материјал ће се користити за изградњу еко куће?Наравно, од великог значаја је грађевински материјал. Као што смо рекли горе, то је дрво. Али не само. Еколошки прихватљива кућа изграђена је од дрвета и глине. Дрво се користи за екстеријер и глине - за дизајн ентеријера. Највећа предност глине је то што је складиштење топлине и даје кући удобан амбијент. Креч, кречњак и вуна

Предности еко куће

Архитектура еко куће

Само две од предности могу вас одмах убедити да изградите такву кућу - здравије и ниске трошкове грејања! Здрава и јефтина, то звучи невероватно! Али то је стварност и еко куће постају још модерније и популарне са још више Немаца. А разлог не може бити само трошак. Да бисте живели у таквој кући, стварно морате да волите околину, јер је то начин живота. Еко кућа изграђена је како би уштедела енергију. Снабдевање енергијом је стварно скупо, али опоравак од струје је вредан. Међутим, трошак није проблем, јер је још једна погодност да држава нуди субвенције за природну градњу.

Сами изградите еко кућу

Еко кућа од дрвета

Наравно да можете сами градити такву кућу, али изгледа више него мала баштенска кућа или хоббит кућа. Али сами можете сами планирати сопствену еколошку кућу! Постоји неколико ствари о којима морате бити свјесни. Собе, као што је дневна соба, морају бити јужне, додатне собе планирати на сјеверу. Ако вам треба подрум, можете планирати шупу. Камин изгледа веома удобно и удобно у дрвеној кући. Такође је препоручљиво размишљати о соларном систему и топлотној пумпи ваздуха.

Како изгледа екологија?

1

Еко кућа са терасомНемојте мислити да еко куће стварно изгледају као хоббит кућа. Изгледају веома модерно и садрже све трендове модерне архитектуре. Ако сте одлучили за такву кућу, наћи ћете велики избор облика и дизајна. Еко-пријатељски кућа је породична кућа на најчешћи и има све просторије као што су дневни боравак, кухиња, спаваћа соба, итд Велики прозори су типична одлика еко зграде. Али ако не можете дуго живети у таквој кући, многа предузећа нуде могућност за одмор. Једна алтернатива имаш, ако не желите да се баве планирању и изградњи - еко-измишљена кућа. Ово је и јефтина верзија. Дакле, добијеш кућу која воли твоје здравље и твој новчаник! Изузетна галерија слика са сјајним примерима, припремили смо се за вас! Пустите себе инспирисати!

Овако изгледа екосистем из унутрашњости

Еко кућа је изграђена од дрвета и глине

Еко кућа видјена споља

Еко кућа је породична кућа

окохаус-Буилд

Еко кућа је породична кућа

Еко кућа од чврстог дрвета

Ецо Хоусе Холидаи Хоусе

Ецо Хоусе дизајн куће за одмор

Еко кућа - живи као хоббит

Еко кућа од дрвета

Еко кућа штеди трошкове

Еко кућу можете планирати

Еко кућа такође може изгледати модерно

У екосистему, дизајн ентеријера је добро изравнан

У екосистему, дизајн ентеријера је добро изравнан

Еко кућа је од дрвета и глине

Еко кућа је еколошка и здрава

Еко кућа се често гради великим прозорима

Еко кућа делује прекрасно са базеном
Еко кућа инспирисана минимализмом

Дрвена еко кућа не значи увек рустичан изглед

Еко кућа са модерном архитектуром

Еко кућа са модерним фасадом

Еко кућа са модерним фасадом

Еко кућа значи љубав према природи

Еко кућа пројекат

Сами градите еко кућу

Окохаус је повезан са екстракцијом Сторма

У еко-кући често се користе собе према југу

У еко-кући су често коришћене собе на сјеверу

Шта заиста значи еко кућа?

1