Мацраме – техника кнотирања са Оријента

Мацраме изгледа лепо, јесте фасцинантно и није то тешко учинити сам. Техника мацраме долази са Оријента, а на арапском значи ријеч "ткање". На крају је техника за кнотирање доведена у Европу и још увек је то цела уметност. Ко управља овом техником, може створити јединствене јединствене предмете. Без обзира да ли су накит, зидне вешања, сенке, сандале, јастучнице, завесе, отежава, маштарија не познаје границе. Боје, облици, обрасци, све ово је препуштено сопственим идејама и осећањима.

Мацраме - уметност израде у моди

Домаћа наруквица са стакленим перламаОпште: Све почиње са чвором главом. Објект као што је прстен или хоризонтална шипка треба да служи као сидро. Затим се петља за кабл поставља преко сидра и савије се преко врха сидра. Повуците петљу кроз петљу и затегните чвор. Наставите са плетеницама и чвором док нешто не резултира. Постоје различити чворови. Класични макраме чворови су: попречни чвор, Џозефински чвор, таласни чвор, получени укрштени чвор. Наравно, постоје и друге врсте чворова које се користе. Макраме чворови увек се састоје од четири нити или више подјела са четири навоје. Требало би увијек бити два носача и два радна навоја. Навој носача су унутрашњи навоји који се не користе за чвор. Радне нити су спољне које су закривљене. Пошто су чворови, они увек треба да буду веома дуги. Све врсте врпца и навоја могу се користити за ткање - памук, свила, вуна, природни ужад, пластични ужад, каблови и тако даље. По њиховом избору, али требају бити плаћени величини нити и жељеном резултату. За декорације - танке нити и за качење кошара - дебље.

Висећа кошара у различитим бојамаМожете направити цвјетну корпу према упутствима. Висећи цвијет штеди простор и изгледа веома лепо. Зато је корпа црвене боје прави избор. На пример, можете узети 3 траке 3 м и 3 траке 5 јарди. Положите их на пола прстена, тако да се могу направити 12 трака, а затим их закуцати. Или узми бенд који је везан. Затим поделите у три или четири групе и спојите се доле. Ово ствара петљу у којој се постави планер. Техника чворова није тешка и можете изазвати прелепе кошаре за кошуље. Висећи цвет љубичице

Упутство за вјешање кошара

Упутства Висећа корпа

За ове једноставне ципеле за цвеће стварно не морате имати посебан таленат за макраме чворове. Само вам треба стринг или конопац, пар маказа и руке, то је све. Зато узмете конопац и смањите осам једнако дугих делова. Ставите свих осам конопаца, навуците их у рупу и поставите надстрешни чвор на крају изнутра. Затим поделите ужад у четири двоструке ужад и повежите их око ивице посуде. Сада поделите два конопца са насталих чворова и повежите их заједно са ужетом поред њих како бисте створили шав. Наставља се док се шава покрива целим потом док се коначно не настању четири чворови и четири двоструке ужад. Затим узмите двоструке ужад и везати своје крајеве заједно, тако да се лампе за висење могу обесити.

Наранџаста наруквица са инструкцијама

Инструкције мацраме наруквицеСмешан кључни ланац
смешан кључни ланац

огрлица

Самирајући огрлицу

Пријатељство наруквица

Пријатељска наруквица за самоповезивање

1

Направите прекрасну зидну декорацију

Сами декоришите зид - зидно светло или цвет

Брош је сам закошен

Мацраме мали анђео

Зид висеће макраме  Пријатељске наруквице - шарене и лепе

Завесе врата израђене са макраме техникомЗавесе врата израђене са макраме техником

Везени и закривљени - одлично уметничко дело

Везени и закривљени - одлично уметничко дело

Лантернс витх мацраме

Лантернс витх мацраме

Мацраме огрлица с драгим камењем

Мацраме огрлица с драгим камењем

Огрлица у свежим бојама

Огрлица у свежим бојама

Висећа полица са техником мацраме - чворови уметничког дела

Висећа полица са техником мацраме - чворови уметничког дела

Зидни зид - стилски и ручно израђен

Зидни зид - стилски и ручно израђен

Пилловцасе селф-тие

Пилловцасе селф-тие

Лампсхаде са мацраме

Мацраме - техника кнотирања са Оријента

Наушнице са оријенталним мотивима

Наушнице са оријенталним мотивима

Оријенталне наушнице са сивим куглицама

Оријенталне наушнице са сивим куглицама

Мацраме наушнице сребро

Мацраме наушнице сребро

Наушнице мацраме

Мацраме екран

Сандале мацраме

Мацраме ципеле

Самоконтактне сандале су стварно привлачне

Самоконтактне сандале су стварно привлачне

Мацраме ципеле са разликом

Оријентални намештај је врхунац

Мацраме столице - додир Ориент

Божићна декорација само-направљена

макраме Божић

Торба домаћа

Торба домаћа  Завеса мацраме

Мацраме - техника кнотирања са Оријента

Зидна декорација - креативно и модерно

Зидна декорација - креативно и модерно

1