Scări autoportante – 40 de idei de design moderne

Scara este adesea în zona de intrare și, uneori, este primul lucru care impresionează oaspeții atunci când intră în apartamentul lor. Acest lucru determină, de asemenea, rolul important al scării în domeniul designului interior modern - este considerat nu numai ca un element funcțional, ci și ca un accent elegant în interior. Așa-numitele scări autoportante par deosebit de frumoase și elegante, creând impresia că plutesc în cameră. O scară autoportantă poate oferi oricărei camere o atmosferă spectaculoasă, iar în acest articol veți găsi exemple convingătoare.

Scări autoportante ca un accent modern în interior

scări autoportantescară autoportantă cu iluminare integratăscară liberă din lemn de stejar

scări de beton autoportante

dormitor cu scară liberă din lemnscari originale ale dormitorului

scară extravagantă, scară liberă

scări autoportante fantezie

scară liberă din lemn de stejar

1

Structura de scara din lemn consola

Având o scară autoportantă in-house este astăzi o dorință a multor oameni, pentru că este foarte trendy. Există două tipuri de scări autoportante - scări cu șurub și scări de consolă. În scara bolțului, treptele individuale sunt fixate împreună și pot fi oriunde, chiar și în mijlocul camerei, în timp ce scara de consolă trebuie montată pe un perete. La treptele de consolă, pașii individuali sunt fixați folosind elemente ascunse și se pare că plutesc liber în aer - de aceea se mai numesc încă "scări plutitoare". Pe piață se găsesc și astăzi modele care combină caracteristicile specifice celor două tipuri. Prin urmare, ar trebui să întrebați întotdeauna în prealabil despre fixarea betonului dacă alegeți o scară autoportantă.

Designuri diferite și materiale

scara liberă pe scară granit

scări de beton suspendate liber

scară parfumată din lemn

scară autoportantă cu iluminare integrată

scară liberă, cu iluminare indirectă cu LED

scară liberă, cu iluminare originală

lemn modern scindator autoportant

idei de design creativ, scări suspendate

Sufrageria este proiectată pentru scările libere

trepte de culoare albă

Materialul din care se face scara autoportantă este, în majoritatea cazurilor, o chestiune de gust, dar ar trebui să luați în considerare stilul de design interior al camerei. Scara poate fi mult mai eficientă dacă este făcută din același material ca și podeaua - de exemplu, parchet și scări din lemn sau pardoseli din marmură și pași de marmură. În acest fel, creați și o conexiune originală între primul și al doilea etaj. În cazul în care casa dvs. este puțin mai mică, alegeți o scară din sticlă - va face ca orice cameră să pară mai mare și poate fi un adevărat eye-catcher în zona de intrare.

Eleganță și stabilitate

o scara originala cu scara consola

scări de granit autoportante

lemn modern scindat auto-susținut

scara liberă din lemn

scări moderne autoportante din lemn

Structura de scara din lemn consola

trepte de sticlă cu scară liberă

Structura de scara din lemn consola

Cantilever scari din sticla

Granit granit

Este o mare greșeală să credem că structurile autoportante sunt mai puțin stabile decât scările convenționale - asamblarea profesională garantează îndeplinirea tuturor condițiilor de siguranță. Trozt larg răspândite de opinie fixate în consolă scările sunt la fel de sigure și durabile ca toate celelalte tipuri de scări - acest lucru este valabil chiar și pe scări de sticlă, care au un strat special de top, care le protejează de zgârieturi superficiale. Dacă aveți o astfel de scară de sticlă la domiciliu, puteți să iluminați pașii noaptea din interior astfel încât să strălucească diferit de orice unghi. Iluminarea LED indirectă este pur și simplu perfectă în acest scop.

Alte avantaje ale scărilor consolă

scări originale pentru scări din lemn

liber-scandal scara idei de design creativ

trepte de lemn pe scară liberă

scară liberă cu balustradă albă

Șuruburi scări din sticlă

Un alt avantaj interesant al scărilor în consolă este sunetul special de picior. În comparație cu structurile de scară convenționale, modelele autoportante au o montare specială din cauciuc a treptelor individuale din perete. Acest lucru se datorează și sunetului de impact și elasticității sporite. Acest lucru face ca scările de urcare liberă, de asemenea, foarte blând pe articulații și coloanei vertebrale, precum și ideale pentru clădirile care fac obiectul unor reglementări privind izolarea fonică.

Setați accente spectaculoase în interior

Scari din lemn stratificat

trepte de sticlă scărilor plutitoare

scări de lemn suspendate liber

sticlă autoportantă pentru scări

scară liberă din sticlă

Fie că este vorba de acril, lemn, sticlă, oțel sau beton - scările autoportante întotdeauna arată modern și elegant, și pot oferi fiecărui spațiu un caracter individual. Versiunea clasică din lemn poate fi uluitoare, dacă deținătorii pașilor individuali rămân invizibili și tipul de lemn se armonizează cu cel al podelei. Cu elemente speciale și detalii, cum ar fi marginile special prelucrate sau colorate, balustrada rotundă sau dreptunghiulară sau chiar teaca din piele, puteți seta accente spectaculoase în interior. O scară autoportantă din beton expus poate fi, de asemenea, o decizie bună dacă stilul de mobilare al camerei este mai simplu. Cu toate acestea, ar trebui să fie încă luată în considerare în procesul de planificare și asamblarea sa este, de asemenea, complicată, deoarece acest tip de scări necesită anumite componente suplimentare și metode de montare. Dacă nu sunteți sigur ce să alegeți pentru o scară autoportantă, cel mai bine este să căutați un sfat de la un designer de interior.

1