Ce semnificație au cele mai importante semne de spălare?

Spălarea semnelor este mult mai mult decât etichetele enervante de îmbrăcăminte. Adesea ei sunt pur și simplu tăiați și aruncați, dar aceasta poate fi o mare greșeală pentru că ne oferă informații importante despre tipul de îngrijire a textilelor pe care trebuie să o aibă îmbrăcămintea specifică - spălarea, uscarea, călcarea, înălbirea, curățarea profesională etc. În acest articol, semnificația celor mai importante semne de spălare care vă pot ajuta să păstrați cât mai mult timp frumusețea și starea bună a hainelor. Bucură-te!

Semnele de spalatorie ne ofera informatii mai importante

Masina de spalat inscrie instructiunile de ingrijireEtichetarea spitalelorSimboluri de spalat pentru imprimare

Masina de spalat

Lista semnelor mașinii de spălatMasini de spalat icoane

Mașinile de spălat semnează pictograme

Spălați semnele de rufe cu mâna

Spălători semne de îngrijire simboluri textile

1

Instrucțiuni de îngrijire Se spală haine

Simboluri de spalat pentru imprimare

Simbolurile de spălare sunt, cel mai adesea, o cada de spălare, centrate pe cea mai înaltă temperatură de spălare pe care o puteți folosi pentru a spăla articolele de îmbrăcăminte fără a le deteriora. Aceasta este, de obicei, 30 de grade pentru spălare fină, 40 de grade pentru haine colorate, 60 de grade pentru culori și 90 de grade pentru lenjerie albă. O linie sub simbol înseamnă că îmbrăcămintea trebuie spălată numai în cazul unui program de spălare delicat, în care tamburul este doar jumătate plin. Două linii de sub cada de spălare stau la țesături foarte sensibile, unde trebuie să utilizați numai un ciclu de spălare special / un ciclu de spălare a lânii. În acest caz, tamburul poate fi umplut la maximum o treime. Dacă nu se observă date de temperatură, ci o mână în utilajul Waschzuber, este permisă numai spălarea manuală. Iar un Waschzuber încrucișat înseamnă că această spălătorie nu trebuie curățată în mașina de spălat, ci doar profesionistă.

Semne importante de spălare - albirea

Masini de spalat explicatii icoane

Haina de spalat spala hainele in mod corespunzator

Instrucțiuni de îngrijire Albire

Simbolul triunghiului indică posibilitățile de albire a îmbrăcăminții. Un triunghi gol indică o albire posibilă atât cu detergenți clor cât și cu detergenți universali care conțin oxigen. Cu toate acestea, două linii oblice în interiorul triunghiului înseamnă că puteți înăbuși lenjeria cu oxigen. Literele "CL" din triunghi reprezintă articole de îmbrăcăminte care urmează să fie tratate numai cu clor și un triunghi încrucișat nu permite albirea.

uscat

Etichetarea etichetelor de spălare

Spalatorie pentru uscator

Instrucțiuni de îngrijire Uscați rufele

Spălarea uscată

Etichete de spalat de informatii importante

Spalatorie pentru uscator

Spălați rufele

Simbolul general pentru uscare este un pătrat, dar are multe variații diferite, a căror semnificație trebuie să le cunoașteți. Dacă un cerc este în interiorul pătratului, înseamnă uscarea tamburului. Dacă un punct este într-un cerc, acesta înseamnă uscarea numai la viteză mică și temperatură scăzută. Cu toate acestea, două puncte din cerc simbolizează faptul că puteți folosi unelte normale pentru a usca îmbrăcămintea. Desigur, dacă caracterul este traversat, înseamnă că nu este permisă uscarea tamburului. Un pătrat gol indică uscarea naturală - o linie verticală în pătrat indică, de exemplu, că ar trebui să atârnați bucata de îmbrăcăminte pe linia de îmbrăcăminte. Pentru două lovituri verticale, agățați hainele care picură umed și dacă există una sau două linii oblice în colțul din stânga, haina trebuie să fie uscată la umbră.

călcat

Haine de călcat

Semn de spalat sensul

Masina de spalat

Eticheta de spalat are un sens important

Spălați semne de îngrijire

Semnul pentru călcare este ușor de recunoscut - un fier mic. Dacă există un punct în interiorul fierului, înseamnă că îmbrăcămintea trebuie să fie călită numai la temperatură scăzută (aproximativ 110 ° C). La două puncte puteai folosi temperatura medie (150 ° C), și la trei puncte - ridicată (200 ° C). Ca și în cazul altor semne de spălare, o lovitură prin fier înseamnă că nu aveți voie să firați.

Curatarea profesionala

Aragaz pe semn de rufe

Spălarea chimică a spațiilor

Uscatoare de rufe Instrucțiuni de îngrijire

Un cerc este semnul de curățenie profesională. Cercul gol, încrucișat indică faptul că îmbrăcămintea nu trebuie curățată. Un cerc cu litera "P" indică ce substanțe trebuie utilizate în procesul de curățare - în acest caz perchlotilenă și hidrocarbură. Litera "F" înseamnă numai hidrocarburile. Dacă sub cerc există una sau două linii, acest lucru indică din nou un proces delicat. Litera "W" din interiorul cercului este un simbol pentru curățarea umedă în care rufele sunt curățate cu alcalii pe bază de apă. Dacă "W" este subliniată, înseamnă o curățare blândă și cu două lovituri sub cerc, procesul ar trebui să fie deosebit de blând. Cu un caracter încrucișat, curățenia profesională umedă nu este permisă din nou.

1